Kerkstoelen beschilderen t.b.v. Oekraïne 18 juni

Zaterdag 18 juni a.s organiseert Plaats de Wereld in Vries samen met de Protestantse gemeente Noordlaren/Glimmen een bijzondere benefiet-actie. De oude, maar inmiddels weer hippe industriële kerkstoelen kunnen in een benefietworkshop worden beschilderd tot prachtige kunstwerken. De opbrengst komt ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Plaats de Wereld is een educatief activiteitencentrum in het hart van Vries waar wereldwijde solidariteit een belangrijk uitgangspunt is. De Protestantse kerk van Glimmen en Noordlaren heeft onlangs nieuwe stoelen gekregen en stelt de oude stoelen beschikbaar voor deze benefietactiviteit die op zaterdag 18 juni van 9.30 tot 16.00 uur bij Plaats de Wereld in Vries zal plaatsvinden, omlijst met koffie met verse bakseltjes en lekkere lunch. Met behulp van sjablonen en voorbeelden en onder deskundige leiding beschilder je je eigen stoel, samen of alleen. Je kunt natuurlijk ook zelf een ontwerp maken.

Op 18 juni zijn twee startmomenten: om 9.30 uur of om 13.00 uur en er kan tot 16.00 uur worden doorgewerkt. Bij de benefietworkshop die €25,- kost is de stoel, instructie en de verf inbegrepen. Als je klaar bent, gaat de stoel mee naar huis!

De opbrengst komt ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en wordt ingezet voor noodhulp aan kinderen via de organisatie World Vision.

Geen zin om zelf een stoel te beschilderen? Kom kijken en breng een bod uit op de kunststoelen die bij Plaats de Wereld zijn gemaakt. Of koop een onbeschilderde stoel om zelf thuis te pimpen á €15,-
Op de website www.plaatsdewereld.nl kun je je opgeven om mee te doen of bel 0592-795340.

Ook bij Corke van der Weijden (van de pkn Noordlaren glimmen) kun je je aanmelden. Tel. 0592 580206

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.