Start vervanging kunstgrasveld 23 mei

Vanaf 23 mei wordt er in opdracht van de Gemeente Groningen gestart met de vervanging van het kunstgrasveld op sportpark de Groenenberg. Dit veld is in 2008 aangelegd en is versleten.

Het huidige veld is met rubber korrels ingestrooid en wordt vervangen door een kunstgrasveld zonder kunststof instrooimateriaal. Ook wordt de veldverlichting vervangen door energiezuinige Led verlichting. 

Het huidige veld is in de lengte iets tekort. Bij de vervanging wordt het veld daarom twee meter verlengd waardoor het voldoet aan de standsnormen van de KNVB.

Hiervoor wordt de strook van twee meter bosschage achter het veld aan de kant van de Rijksstraatweg twee meter opgeschoven. De lichtmast en de asfaltrestanten van het vroegere  wandelpad worden nu ook verwijderd. In het najaar wordt er nieuwe bosschage aangebracht. Het bouwverkeer zal niet via de Nieuwe Schoolweg/Markeweg maar via de Rijksstraatweg gaan.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.