Voedselbos te Glimmen zoekt handige bouwers en gulle gevers

Midden in het Voedselbos te Glimmen verrijst een prachtig duurzaam gebouwd educatiecentrum. Vandaaruit kunnen trainingen en workshops worden gegeven. Ook is het een plek waar de werkzaamheden in het Voedselbos kunnen worden voorbereid. Er moet nog wel wat werk worden verzet voordat het centrum af is, en ook is er nog geld nodig. Daarom is het Voedselbos op zoek naar handige mensen die mee willen bouwen en mensen die via een donatie bijdragen aan dit lokale, duurzame en maatschappelijke initiatief.

“Wij zijn op zoek naar handige bouwers, zoals gepensioneerde klussers of vakmensen, die zich in willen zetten voor een maatschappelijk doel: het creëren van een duurzame toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen. Maar ook handige jongeren die een zinvolle vrije tijdsbesteding zoeken zijn welkom”, zegt Madeleine, de organisator van Voedselbos te Glimmen. We bouwen nu op woensdagen en vrijdagen, maar er gaan een paar mensen op vakantie en we zijn dus tijdelijk op zoek naar extra handjes. Zo kan het bouwproces wat nu lekker op gang is, door blijven gaan”.
Speciaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in een bijdrage (in natura of financieel) aan het educatiecentrum, is er binnenkort een ‘meet & greet’ met de bouwadviseur, de vrijwilligers en het bestuur. Zij kunnen terecht in het Voedselbos op woensdag 25 mei en vrijdag 27 mei van 13:00 – 14:00 uur.


Voor wat, hoort wat

Wat ook door moet blijven gaan is de financiering. Het bouwproces is opgedeeld in drie fases. Voor fase 1 is de financiering van € 49.000 rond, en nu is er nog  ruim € 100.000 nodig voor fase 2 en 3 waarvan de realisatie gepland is in 2023. “Met een groep van zo’n 35 enthousiaste mensen steken we er veel tijd in, maar er is ook geld nodig voor de inhuur van professionals, en voor de aanschaf van materiaal en installaties. Het zou prachtig zijn als 100 draagkrachtige mensen of bedrijven uit de regio zich ontpoppen als gulle gevers. Binnenkort start onze 100 x € 1000 actie, waarvan je nu al een indruk kunt krijgen op onze website!”
Alle handige bouwers en gulle gevers worden beloond in natura. De vrijwilligers krijgen een gezonde dosis inspiratie, lekkere hapjes en gezellige momenten van samenzijn in de prachtige natuur van het voedselbos. Gulle gevers zijn welkom op een speciale rondleiding met proeverij in september. Ook krijgen ze een vermelding op de website of het achterlaten van een persoonlijk signatuur in het gebouw hoort tot de mogelijkheden. En natuurlijk houdt iedereen die bijdraagt aan het educatiecentrum en het Voedselbos daar een goed gevoel aan over.

Meer weten?

Mensen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in het Voedselbos kunnen zich inschrijven voor de rondleiding op vrijdag 27 mei van 14:00 – 15:30 uur of voor de open dag op zaterdag 25 juni van 12:00 – 16:30 uur. Op dinsdag 6 september organiseren we een cursus circulair bouwen, en daar zijn nog een paar plekken beschikbaar. Kijk voor meer informatie, donaties en sponsoring, inschrijving voor rondleidingen, open dag en cursussen op www.voedselbosglimmen.nl .

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.