Petitie tegen komst transferium de Punt overhandigd

Op het gemeentehuis van de gemeente Tynaarlo hebben Erik Bazuin en Sylvie Westerhof een petitie tegen de realisatie van het mega transferium in de Punt overhandigd aan wethouder Jelbrich Peters. Bazuin en Westerhof zijn de petitie gestart omdat zij zich grote zorgen maken over de impact van het transferium op de leefomgeving van inwoners van de omliggende dorpen. Daarnaast heeft het transferium nadelige gevolgen voor het landschap en de diersoorten die in het plangebied leven. De petitie is de afgelopen maanden 2310 maal ondertekend. In een gesprek tussen wethouder Peters (verkeer, natuur en landschap) en de petitienemers werd onder toeziend oog van vertegenwoordigers van dorps- en belangenverenigingen de redenen besproken waarom het transferium in de Punt beter niet gebouwd kan worden. De sleutel van het wel of niet doorgaan van het Plan ligt nu bij de gemeente Tynaarlo.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.