Voedselbos te Glimmen realiseert eerste fase educatiecentrum

Na een half jaar van hard werken is de eerste fase van het educatiecentrum van Voedselbos te Glimmen gerealiseerd. Een prachtig resultaat dat tot stand is gebracht door vrijwilligers onder leiding van bouwadviseur ABC2C en met bijdragen van bedrijven, particulieren en diverse organisaties. Op 25 juni is de open dag, waar iedereen een kijkje kan nemen hoe de productieruimte en de schuur geworden zijn. En nu op naar fase 2 en 3, waarin o.a. de keuken, groepsruimte en installaties worden neergezet. Onder het motto ‘Bent u er één uit duizend?’ wil stichting Voedselbos te Glimmen 100 sponsoren vinden die ieder met €1000 dit goede doel willen steunen.

‘Het is een fantastisch project’, zegt Marianne,  vrijwillige kok van het eerste uur en één uit duizend. ‘Ik investeer hier graag mijn tijd en ook geld, want dit soort inspirerende initiatieven hebben we hard nodig in deze crisistijd!. Hier werken we lokaal samen aan het verbouwen van gezond voedsel, met de natuur en we delen de opgedane kennis en ervaring met iedereen die dat wil. Daarom draag ik graag bij aan de bouw van dit educatiecentrum. Ik word zo blij als ik hier kom: het prachtige terrein, de Drentsche Aa, de diversiteit aan beplanting. En dan al die vogelgeluiden. Ik zag laatst een geelgors en een gekraagde roodstaart, en die nestelen nu al onder de overhangende dakrand van het gebouw. Ik waan mij dan in een waar voedselparadijs!’

Open dag
Op de open dag, zaterdag 25 juni, kan iedereen tussen 12 en half 5 komen meegenieten en zich informeren over dit maatschappelijk relevante project. De bouwadviseur Maarten Wiersma van ABC2C geeft uitleg over het circulaire en aardbevingsbestendige bouwconcept en de bouwcursus die start op 6 september. Vrijwilligers uit het bouwteam geven demonstraties, er zijn gratis rondleidingen,  een proeverij van bijzondere voedselbosgerechten en een presentatie van onze producten. Mensen kunnen zich opgeven via voedselbosglimmen.nl/open-dag , de toegang is gratis.

Eén uit duizend

Het vrijwillige bouwteam staat te trappelen om verder te gaan met de bouw van de keuken, de groepsruimte, het sanitair en de droogzolder. Daarna volgt de professionele installatie van zonnepanelen, heatpipes en een speciaal houtgestookt fornuis. Het fornuis, met  uiteraard schone verbranding, zorgt ook voor verwarming in de winter. Om aan alle bouweisen te voldoen is ruim €100.000 nodig. Onder het motto ‘Bent u er één uit duizend’ nodigt Stichting Voedselbos te Glimmen draagkrachtige mensen en organisaties uit hun geld te investeren in de creatie van dit voedselparadijs en de wereld beter achter te laten voor volgende generaties.


Meer weten?

Wie meer wil weten over deze actie en wat er tegenover staat vanuit het Voedselbos, kan bellen met Madeleine Duran, secretaris, 06 – 33 763 463 of mailen met contact@voedselbosglimmen.nl. Meteen doneren kan via  www.voedselbosglimmen.nl/een-uit-duizend/. De stichting heeft een ANBI status dus giften zijn aftrekbaar van de belasting. En kijk voor meer informatie en inschrijving voor activiteiten en donaties op www.voedselbosglimmen.nl.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.