Flitspaal Glimmen werkt vanaf maandag 12 september

De flitspaal in Glimmen staat op de Rijksstraatweg ter hoogte van huisnummer 66. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De Rijksstraatweg is een drukke ontsluitingsweg, dwars door Glimmen. De route wordt door weggebruikers vaak als alternatief gebruikt als het verkeer vastloopt op de A28. Door te hoge snelheden is het voor bewoners van de Rijksstraatweg lastig om van hun erf af te komen. Kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers moeten hier vaak oversteken om van de ene naar de andere kant van het dorp te komen. Door de hoge snelheid is de kans op een ongeval groter.

Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. In de afgelopen periode zijn de flitspalen  getest. Vanaf 12 september krijgen alle overtreders een boete.

De flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.