Liedvieringen De Ark Groningen beginnen aan het tweede seizoen

De eerste liedviering van het nieuwe seizoen is op zondag 11 september om 10 uur in De Ark in Groningen. Voorganger is dan Chris Fictoor musicus en componist.

De liedvieringen worden georganiseerd door de Stichting Liedvieringen Groningen, en staan los van de kerkelijke gemeente en worden gehouden in de stad Groningen, de bezoekers komen uit de noordelijke provincies. In de vieringen staan de liederen centraal. Veel van wat er gezongen wordt, komt uit de bundel Zangen van zoeken en zien. Ook wordt er nieuw materiaal gebruikt. De vieringen worden opgebouwd rond een thema.

Het thema is ‘Deze wereld omgekeerd’.

Dit naar aanleiding van o.a. liederen als ‘Deze wereld omgekeerd’ van Oosterhuis/Huijbers, ‘De stille zachte stem’ van Verbeek/Parry, Ik ben gelukkig van Prins/van Bruggen en ‘Vind je liefde op je weg van Fictoor. Deze liederen worden gespiegeld aan 2 lezingen nl. Exodus 32, 7-14 en Lucas 15, 1-10.

De zang zal ondersteund worden door een zanggroep waarin ieder die dat wil kan meezingen.

Organist/pianist is Chris van Bruggen. De zanggroep zal worden geleid door Jonne van Bruggen.

Dwarsfluit: Annemiek Bolding.

De repetitie van deze zanggroep is op donderdag 8 september om 19.45 uur in het Trefpunt, Nieuwe Schoolweg in Glimmen. Ieder die graag zingt is welkom. Wel graag even opgeven via de mail: liedviering@gmail.com

 

 

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.