Laatste rondleiding dit jaar in Voedselbos te Glimmen 

Mocht je nog de ontwikkelingen op Voedselbos te Glimmen willen meekrijgen, pak dan op vrijdag 28 oktober van 14:00 – 15:30 je kans! Alleen dan kun je dit jaar nog terecht voor een rondleiding in Voedselbos te Glimmen. De vrijwilligers laten graag zien wat er afgelopen jaar geplant is en geoogst, en hoever de bouw van het educatiecentrum al is gevorderd. Met vereende krachten en ieders steun kunnen we in de winter van 2023-2024 cursisten en bezoekers in ons centrum een warm onthaal geven.

Met de rondleiding van ongeveer 45 minuten wandel je door de verschillende beplantingszones van het terrein en krijg je uitleg over de eetbare bomen en planten. Met een beetje geluk kun je de ijsvogel langs ziens scheren, die op de Drentsche Aa zijn of haar foerageer-terrein heeft. Aan het einde van de rondleiding is er voedselbosthee met iets verrassends te proeven en kun je uitleg krijgen over de oogst die verwerkt is tot producten.  Zo is er een productenmand met bijvoorbeeld een theemix met Japanse duizendknoopstengel, sparrennaalden en lavendel, brandnetelzaad en honing. Je kunt je opgeven voor de rondleiding via de website, de kosten zijn € 10,00.

Oriëntatie workshop circulair bouwen
Ook in die week is er op woensdag 26 oktober van 9:00 – 13:00 een oriëntatie workshop circulair bouwen. Maarten Wiersma, onze bouwadviseur van ABC2C, heeft deze methode ontwikkeld. Hij noemt het DNA. DNA staat voor De Nieuwe Aanpak en is zeer geschikt om zelf te leren bouwen. Iedereen die een beetje handig is kan het leren. Het educatiecentrum in Glimmen wordt nu gebouwd door het vrijwilligers die hierin zijn geschoold. In de workshop komen de basisbegrippen en basisvaardigheden van het circulaire bouwen aan bod en zijn er demonstraties van het bouwteam. Je kunt je opgeven via voedselbosglimmen.nl/orientatieworkshop circulair bouwen, de kosten zijn € 45 incl. lunch.

Meer weten?

Wie graag meer wil weten over onze activiteiten, producten en acties kan een kijkje nemen op onze website www.voedselbosglimmen.nl. Daar vind je ook allerlei manieren om ons te steunen zodat het educatiecentrum er kan komen en we met elkaar kunnen zorgen dat er voedsel en natuur voor toekomstige generaties lokaal beschikbaar blijft.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.