Bekende schrijver van liturgische liederen Michael Steehouder gaat op 13 november voor bij de Stichting Liedvieringen Groningen

Michaël Steehouder werd geboren in Oudenrijn en groeide op in Utrecht. Na een Gymnasiumopleiding bij de Dominicanen en Jezuïeten studeerde hij Nederlands aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Van 1976 tot zijn vervroegd pensioen in 2011 was hij verbonden aan de Universiteit Twente, waar hij uiteindelijk hoogleraar Technische Communicatie was. Sinds 1968 schrijft hij als vrijwilliger teksten voor liturgie, aanvankelijk voor jongerenkoor, later voor algemeen gebruik. Ook was hij betrokken bij de samenstelling van de bundel Zangen van Zoeken en Zien.

Vorig jaar heeft hij een boek geschreven met de titel ‘Scherven van zekerheid’, over kerkliederen op de rand van het geloof. Zijn liederen sluiten goed aan bij wat veel mensen nu ervaren aan twijfel en verlangen naar zekerheid. Michaël Steehouder kan dat als geen ander onder woorden brengen. In zijn eigen woorden:

Met nieuwe woorden voor een oud verhaal,

niet met een stem versteend in het verleden,

wel in een taal die twijfelt en die vraagt,

zonder de harde leer van zekerheden(…)

Deze viering wordt gehouden in het gebouw ‘De Ark’. Haydnlaan 46 in Groningen en begint om 10.00 uur

Voorganger is dus Michaël Steehouder.

Het thema van de viering is ‘Verdeeld of verscheiden? ’

De zang wordt ondersteund door een projectkoor o.l.v. Jonne van Bruggen.

Organist/pianist is Chris van Bruggen. Dwarsfluit: Annemiek Bolding

Het projectkoor wordt steeds per dienst samengesteld en repeteert op de donderdag voor de betreffende viering, in dit geval op donderdag 10 november, van 19.30 uur tot uiterlijk 21.15 uur in de Trefpuntkerk, Nieuwe Schoolweg in Glimmen. U kunt zich aanmelden voor dit koor via de mail liedviering@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.