Bladeren gemeentelijke bomen in berm leggen

In het najaar, wanneer het blad weer van de bomen valt, gaat veel aandacht uit naar het schoonhouden van de straten en voetpaden. Dit is een klus waarbij veel materieel en mankracht wordt ingezet om de wegen veilig en begaanbaar te houden. Wanneer veel blad van gemeentelijke bomen in jouw tuin valt, kun je dit in de berm langs de weg leggen. De bladruimers van de gemeente nemen deze bladeren dan in hun ronde mee.

Om deze enorme klus goed uit te kunnen voeren en uw straat veilig en begaanbaar te houden hebben we een aantal voorwaarden opgesteld:
Uit ervaring is gebleken dat begin december alle bladeren van de bomen zijn. Je kunt tot half december het blad in de berm langs de weg en niet tegen bomen en andere obstakels leggen. De gemeente neemt deze bladeren mee.
Deze regeling is alleen voor het blad dat afkomstig is van gemeentelijke bomen; overig tuinafval mag niet aan de weg worden aangeboden. Dit wordt beschouwd en behandeld als een illegale storting.

bron gemeente Groningen

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.