Broodje met Madeleine Duran over het voedselbos 8 december

Donderdag 8 december, 12.30 uur “Broodje met” Madeleine Duran over het voedselbos

Madeleine Duran van het voedselbos vertelt ons over dit kennis- en inspiratiecentrum. In het voedselbos wordt met een groep vrijwilligers voedsel, natuur en inspiratie gecreëerd, met een overvloedige opbrengst voor iedereen. 

Het voedselbos is prachtig gelegen aan de Drenthse Aa. Het is omgeven door oude houtwallen, een walhalla voor allerlei diersoorten. De ecologische verbindingszone tussen de natuur zone van het voedselbos en de groengebieden in de omgeving. Meer biodiversiteit en minder CO2.

In de lezing blikt Madeleine Duran terug op de historie van het terrein van het voedselbos en kijkt vooruit op wat Voedselbos te Glimmen kan betekenen voor de toekomst van de lokale gemeenschap. Bijzonder interessant voor alle Glimmenaren in deze tijd waarin onze hele voedselketen ter discussie staat. 

Van harte welkom in Dorpshuis De Groenenberg, Markeweg 17 te Glimmen

Donderdag 8 december, 12.30 uur

Entree 7 euro, incl. broodjes en koffie of thee

Aanmelden via geboektinharen.com onder ‘programma’, of mail naar activiteiten@degroenenberg.nl

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.