Samen de winter door – 19 november

Op zaterdag 19 november organiseert Duurzaam Haren samen met andere coöperaties van 13.00 tot 15.00 uur de lokale invulling van de landelijke campagne: Samen de winter door! De bijeenkomst vindt plaats in ’t Clockhuys, Brinkhorst 3 in Haren. Aanmelden is niet nodig.

U bent van harte uitgenodigd om de Kick-off van de landelijke campagne mee te maken. Die bekijken we met elkaar om 13.10 uur via een beeldverbinding. Daarna is er volop de mogelijkheid om filmpjes met besparingstips te bekijken en te spreken met deskundigen van de gemeente en van de diverse coöperaties.

Door de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening. Het aantal inwoners in de gemeente Groningen dat hiermee te maken heeft, is al een tijd omvangrijk en loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen en om grip te krijgen op de eigen energierekening wordt een openbare bijeenkomst georganiseerd ‘Samen de winter door’.

Belangstellenden kunnen hier advies inwinnen van energieexperts, om meer inzicht te krijgen hoe je je eigen energiesituatie kan verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij deze informatie doorgeven aan familie, collega’s, buren, vrienden en kennissen en zo ook hen eenvoudig verder helpen. De bijeenkomst is een landelijk initiatief samen met een groot aantal energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

De landelijke organisatie zorgt voor allerlei materiaal met tips om in de eigen (huur)woning energie te besparen. Placemats met maatregelen, deurhangers als reminders, flyers en kortingsbonnen op producten. Wij hebben als Duurzaam Haren andere coöperaties gevraagd om mee te doen. Met hun hulp kunnen we de boodschap breder verspreiden en we kunnen gebruik maken van hun expertise op de 19de. Wij hebben de gemeente gevraagd om aanwezig te zijn met een of meer energiecoaches en materiaal van Duurzaam Groningen.

Laten we met vereende krachten energiebesparing in zoveel mogelijk huizen proberen te realiseren. Dat is goed voor de portemonnee en goed tegen de opwarming van de aarde.

Met vriendelijke groet,

Michiel Verbeek, voorzitter Duurzaam Haren
(contactpersoon voor de actie)
michielverbeek55@gmail.com
06 537 88 379

Secretariaat Duurzaam Haren: info@duurzaamharen.nl

Namens:

Programma zaterdag 19 november:

13.00 uur: Welkom
13.10 uur: Landelijke kick-off
13.25 uur: Toelichting op het campagnemateriaal en uitdelen materiaal
13.45 uur: Bekijken filmpjes en gesprekken voeren
14.45 uur: Toelichting op vervolgstappen
14.55 uur: Afronden

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.