Wethouders onder de indruk van Voedselbos te Glimmen

Donderdag 8 december kwamen de wethouders De Wrede en Wijnja op bezoek bij Voedselbos te Glimmen. Beide wethouders wilden met eigen ogen zien wat het Voedselbos kan betekenen voor de gemeente. Wijnja is wethouder voor onder andere ‘groen en klimaatadaptatie, maar ook voor gebiedsgericht werken en democratische vernieuwing. Haar collega De Wrede is als wethouder verantwoordelijk voor onder andere landbouw, natuur en circulaire economie. Daarnaast is ze ook nog eens ‘dorpswethouder’ voor Haren en omgeving. Veel raakvlakken dus met waar het Voedselbos voor staat. Beide politici bekeken met veel interesse de knaagsporen van de bever, het educatiecentrum in aanbouw en proefden met smaak de eiwitrijke shiitakeburgers. 

We komen graag terug

Beide politici waren onder de indruk wat er al is bereikt en willen graag nog een keer terugkomen met de Raad. De grote groep vrijwilligers, inmiddels ruim 50!, creëren niet alleen een voedselbos van 3 hectare maar bouwen in het hart daarvan ook een educatiecentrum. En dat is voor de continuïteit belangrijk. “Als we zomer en winter groepen kunnen ontvangen, cursussen geven en proeverijen organiseren genereert dit project zoveel opbrengst, dat het voedselbos voor de langere termijn kan blijven bestaan”, zegt Marlies Duran, één van de initiatiefnemers en ontwerper van het voedselbos. ‘Want we doen dit met elkaar voor toekomstige generaties’.

December is de maand van giften

De tweelingzus Madeleine voegt daaraan toe: “Het zou mooi zijn als we in de herfst van 2023 niet alleen de gemeenteraad, maar ook andere groepen kunnen ontvangen in een warm centrum. Dus wie wil bijdragen aan bijvoorbeeld raamkozijnen, zonnepanelen of een houtgestookte kookkachel met CV,  fantastisch! December is tenslotte de maand van de giften en waar kan je beter je geld aan geven dan een duurzaam, lokaal doel waar we als gehele gemeenschap van profiteren? We hebben als stichting een ANBI status. We hebben net een toezegging ontvangen voor de financiering van o.a. een rolstoeltoilet, mooi he?”

 

Meer weten?

Wil je weten wat het voedselbos jou te bieden heeft, of wil je bijdragen?  Bel dan met Madeleine, 06 – 33 763 463 of mail naar contact@voedselbosglimmen.nl. Of doneer meteen op  https://www.voedselbosglimmen.nl/bouwproject/. Alle donaties groot en klein zijn welkom. De stichting heeft een ANBI status dus giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Op de foto: van links naar rechts: de zussen Marlies en Madeleine Duran (initiatiefnemers ), wethouder Mirjam Wijnja, Maarten Wiersma (bouwadviseur), wethouder Kirsten de Wrede

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.