Actie Kerkbalans ‘We doen het samen’

In de maand januari wordt de Actie Kerkbalans gehouden. Actie Kerkbalans is een landelijke campagne waaraan meer dan 2000 kerken deelnemen. Het is de grootste fondsenwerving in Nederland. Kerken ontvangen geen subsidies en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving.

Waarde van de kerk en begraafplaats voor dorp en samenleving

De maatschappelijke functie van de kerk is van grote betekenis. Met verschillende activiteiten maakt de kerk zich sterk voor mensen in de samenleving die steun nodig hebben. Zo geeft de kerk Noordlaren-Glimmen een activiteitengids uit.

Een willekeurige greep uit de activiteitengids naast de kerkdiensten die ook te beluisteren zijn via www.kerkomroep.nl: avondgebed, film, muziek in de liturgie, inloop met een thema, wandelen in de veertigdagentijd, duurzaamheid, kerst met het dorp en meer. Deelname aan actitiveiten staat niet alleen open voor kerkleden, ook niet-kerkleden zijn van harte welkom.
Voor meer informatie raadpleeg de website (www.pkn-ng.nl) of vraag de activiteitengids 2023 aan via email scriba@pkn-ng.nl.

We doen het samen!

Het thema van onze Actie Kerkbalans is ‘We doen het samen’. Kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar.
Wilt u als inwoner van onze dorpen een vrijblijvende gift doen voor ondersteuning van de kerk en/of begraafplaats Noordlaren-Glimmen, dan kan dat op: NL38 RABO 0373 7261 12 t.n.v. Prot. Gem. Noordlaren-Glimmen met als omschrijving GIFT.
De kerk is geregistreerd als ANBI-instelling, raadpleeg hiervoor de website www.pkn-ng.nl.

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.