Cliëntenstop bij BuurtzorgT, Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich zorgen

Er is afgelopen december een cliëntenstop ingesteld is bij BuurtzorgT. Dit geldt alleen voor mensen die hun zorg verzekerd hebben bij onder andere Achmea/Zilveren Kruis, De Friesland, FBTO en Interpolis. Raadslid Yaneth Menger van Stadspartij 100% voor Groningen: “Wij maken ons hier grote zorgen over omdat wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot de zorg die men nodig heeft. Zeker omdat het hier ook gaat om een kwetsbare groep mensen”.

Menger vervolgt: “De gedwongen cliëntenstop zorgt dat de cliënten op een lange wachtlijst komen te staan bij andere zorgaanbieders. Dat is onnodig en onwenselijk”. De gemeenteraad, het college en de gemeente gaat niet over de bedrijfsvoering van  zorgverzekeraars. Dat realiseert Stadspartij 100% voor Groningen zich terdege. Maar deze gang van zaken raakt wel honderden en misschien wel meer mensen in
onze gemeente.

“De wachttijden in de zorg, vooral in de GGZ, en dan hebben we het over bijvoorbeeld verwarde personen en mensen die dringend psychische hulp nodig hebben zijn al veel te lang. Deze houding van een aantal verzekeraars, dat kan en mag niet volgens ons”, aldus Menger.
Stadspartij 100% voor Groningen vindt dat niemand en zeker geen kwetsbare mensen mogen worden buitengesloten.
“Wij roepen het college op om te bemiddelen tussen BuurtzorgT en de betreffende zorgverzekeraars om aan te dringen op een onmiddellijke oplossing”, besluit Menger. Daarom dient Stadspartij 100% voor Groningen schriftelijke vragen in.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.