Opening expositie Gekleurd Leven 14 januari De Groenenberg

Zaterdag 14 januari 16.30 – 18.00 uur is de opening van expositie Gekleurd Leven van Miep Becker in dorpshuis De Groenenberg.

U bent van harte uitgenodigd om bij de opening van deze expositie te zijn.

In de Groenenberg is tot 1 maart a.s. nagelaten beeldend werk van Miep Becker geëxposeerd. Naast werk op papier en olieverfschilderijen zijn er keramieken objecten en beschilderde beelden van hout, steen en papier-maché te zien tijdens de expositie.

Miep Verlinden-Becker woonde de tweede helft van haar leven (1933 – 2014) in Glimmen. Ze ontwikkelde al een passie voor tekenen en schilderen tijdens haar opleiding tot kleuterjuf, en is zich sindsdien blijven ontwikkelen. Naast haar geliefde pastel- en vetkrijt, begon ze later ook olieverf en acrylverf te gebruiken. Daarnaast maakte ze beelden van gevonden materiaal, vaak hout en steen. De bij elkaar gevoegde en verlijmde delen werden levendig door haar beschilderd. Zo bouwde ze een vrolijke en kleurrijke wereld om zich heen, vervuld van verbeelding en levenslust. In haar laatste jaren ontdekte ze ook de keramiek waar enige voorbeelden van te zien zijn in de vitrinekasten op de expositie. Ze werkte niet alleen met verschillende materialen maar ook in verschillende stijlen: realistische en abstracte voorstellingen wisselden elkaar vaak af. Ze voelde zich in haar werk geïnspireerd door Van Gogh en 20e-eeuwse kunstenaars als Klee, Miro, Picasso en Appel.

Miep Becker heeft tijdens haar leven behalve in Glimmen ook regelmatig elders in Nederland geëxposeerd.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.