Spel Junior Energiecoach start op 3 februari

Op 3 februari start in de gemeente Groningen een nieuwe ronde van het project Junior Energiecoach. In dit spel gaan kinderen (7-12 jaar) thuis met hun gezin 5 weken lang op zoek naar energiebesparing. Dit doen ze op een speelse en praktische manier met opdrachten en challenges die niet meer dan 15-30 minuten per week kosten. Ze worden hierbij geholpen door leuke filmpjes met Varkentje Rund.

Thuis spelen of met een groepje

Het spel spelen de kinderen thuis, maar het leent zich ook uitstekend voor een klassikale behandeling van de opdrachten. Je kan dus ook meedoen met een clubje, klas of groepje.  Bekijk voor een leuke impressie de reportage die het Jeugdjournaal over Junior Energiecoach maakte.

Meerdere scholen, BSO’s en scouting in Groningen deden al mee

Behalve honderden gezinnen hebben inmiddels ook alweer heel wat schoolklassen, BSO’s en scoutinggroepen in de gemeente Groningen meegedaan met Junior Energiecoach.

“Als school leren we kinderen om goed voor de aarde en elkaar te zorgen; Junior Energiecoach sluit daar goed bij aan. Daarom zochten wij contact met Junior Energiecoach. Hoewel van origine een project voor gezinnen thuis, bleek gelukkig al snel veel mogelijk en konden we met groep 5 t/m 8 meedoen! Praktisch en goed inpasbaar in de les. Met enthousiaste leerlingen die thuis hun ouders van alles hebben geleerd over energie”, aldus Mirjam de Bos, leerkracht/locatieleider / CDBS de Tamarisk, Groningen

Gratis deelname
De deelname voor het spel wordt gefinancierd door de gemeente Groningen.

Ook meespelen?
Mee doen? kijk op https://www.juniorenergiecoach.nl/

Met vriendelijke groet,

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.