En wie vraagt de mantelzorger hoe het met hem gaat?

“Mantelzorg heb je niet voor gekozen. Dat komt op je pad”. Aldus Leonora, één van de vrijwillig coördinatoren mantelzorg bij Humanitas Groningen. “En daar moet je maar mee dealen. En de één gaat dat gemakkelijker af, dan de andere. Er zijn altijd valkuilen en je komt ook altijd jezelf tegen. En het is gewoon prettig om daar eens met iemand over te hebben, die daar belangstelling voor heeft.” 
Ons vrijwilligersteam in de mantelzorgondersteuning zoekt versterking!

Als vrijwillig coördinator Mantelzorgondersteuning kun je veel betekenen voor mantelzorgers. Je luistert, geeft informatie en belt mantelzorgers die nieuw ingeschreven zijn. En als je het leuk vindt verzorg je samen met een beroepskracht van het Steunpunt een inloopspreekuur in de wijk en deel je onder andere de waarderingskaart uit. Mantelzorgers zorgen langdurig voor iemand uit hun omgeving. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar ook zorgen geven. Het Steunpunt Mantelzorg biedt via allerlei manieren passende ondersteuning.

“Door dit werk krijg ik een andere kijk op mantelzorg, het levert mij leuke, hartverwarmende gesprekken op met de mantelzorgers en natuurlijk een goed gevoel als ik iemand weer een stukje verder heb kunnen helpen. Ook de contacten bij Humanitas zijn leuk. Als vrijwilliger word je daar zeer gewaardeerd”.

Heb je ongeveer 4-6 uur tijd in de week? Houd je van zelfstandig werken, maar wil je ook deel uit maken van een team? Dan komen wij graag met jou in contact! Wij zoeken aanvulling voor meerdere wijken. Dit vrijwilligerswerk kan zowel vanuit huis als in een wijk gedaan worden. Jij geeft aan wat je leuk vindt en wat bij jou past.
Iets voor jou? Mail of bel Maaike, m.louwsma@humanitas.nl, 06-51271088 of loop eens langs bij de mantelzorgondersteuner bij jou in de wijk. Je vindt ons via: www.humanitas.nl/steunpuntmantelzorg/contact

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.