Excursie Appelbergen 17 mei

Als inwoner van Glimmen en omstreken kent u uiteraard ons bos Appelbergen. Wie is er niet geweest. Maar weet u ook wat Appelbergen ons allemaal te bieden heeft?

 

En daarom organiseert ons dorpshuis De Groenenberg op woensdag 17 mei een excursie in Appelbergen onder leiding van Kees van Son, de boswachter van Appelbergen in het Nationaal Park Drentsche Aa. Hij kent alle bijzonderheden van dit unieke natuurgebied op zijn duimpje.

 

Kees is boswachter publiek van Staatsbosbeheer. Dit houdt in dat hij voor de communicatie zorgt tussen Staatsbosbeheer en de mensen die van de natuur genieten. “Ik houd me onder andere bezig met media, recreatie en educatie. Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen die wonen in het gebied waar ik werk. Bij Staatsbosbeheer werken ook een heleboel vrijwilligers. Ik krijg ongelofelijk veel energie van hen.”

 

Hij vindt het belangrijk en waardevol om mensen mee te nemen de natuur in, legt hij graag uit, zodat duidelijk wordt waarom de natuur de moeite waard is om te beschermen. Als boswachter heeft hij een voorbeeldfunctie en vindt hij het fijn dat hij wat meer invloed heeft op het milieu door de beslissingen die genomen mogen worden.”

 

De excursie start op 17 mei om 17.30 uur bij dorpshuis De Groenenberg. Na de excursie praten we na bij koffie of thee en een heerlijke krentenwegge.

 

Verzamelen bij Dorpshuis De Groenenberg, Markeweg 17, Glimmen

 

vanaf 17.00 uur, aanvang excursie 17.30 uur.

 

Kosten: €7.00 incl. koffie of thee en krentenwegge.

 

Boeken kan een maand van te voren via www.geboektinharen.com

 

Voor meer informatie activiteiten@de-groenenberg.com

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.