Voedselbos viert hoogste punt met ondernemende pioniers

Langzaam maar zeker verrijst in het Voedselbos te Glimmen een bijzonder gebouw: het Educatiecentrum. Het Educatiecentrum wordt het kloppend hart van het Voedselbos, dé plek waar we kennis en ervaring delen en inspiratie opdoen, waar we lezingen, proeverijen, cursussen en workshops houden en lokaal voedsel produceren. Na anderhalf jaar noeste arbeid is het hoogste punt van het Educatiecentrum bereikt. Dat we met het vrijwillige bouwteam zover gekomen zijn, willen we vieren. Dat doen we graag met ondernemende pioniers: ondernemers die als baanbrekers de totstandkoming mede mogelijk hebben gemaakt. En met nieuwe ondernemers die ook de regio willen versterken en willen investeren in een duurzame en inspirerende toekomst.


Voedselbos-pioniers

Het Voedselbos is gestart in 2018 en inmiddels uitgegroeid tot een stichting met ruim 70 vrijwilligers en een bruisende Voedselbos-gemeenschap van ‘pioniers’ die het initiatief ondersteunen. Net zoals in een gewoon bos pioniers – wilgen, elzen en berken – nodig zijn om de weg voor te bereiden voor andere, meer kwetsbare soorten, heeft het Voedselbos behoefte aan pioniers die ervoor zorgen dat het Voedselbos zich verder kan ontwikkelen. Dat kan door vrijwillig te komen helpen, en ook door financieel bij te dragen aan de voltooiing van het Educatiecentrum. Door pionier te worden en de laatste fase van de bouw te sponsoren, draagt u bij aan een duurzame toekomst en kunt u uw betrokkenheid bij de regio concreet vormgeven.
Daar kan zeker iets tegenover staan: bijvoorbeeld toekomstig gebruik van de unieke vergaderlocatie, een teambuildingssessie in de natuur of een rondleiding met voedselbosproeverij. Op 16 juni vertellen we u graag meer!

Dus: bent u zo’n ondernemende pionier die de regio een warm hart toedraagt? Kom dan op vrijdagmiddag 16 juni van 16:00 – 18:00 naar de Pioniersbijeenkomst. We vertellen u graag wat uw investering kan opleveren. Naast een korte presentatie en rondleiding zijn er authentieke hapjes en drankjes uit het Voedselbos!


Meer informatie en aanmelden

Deelname is gratis, graag aanmelden ivm de catering. Aanmelden kan via de mail contact@voedselbosglimmen.nl en meer informatie vindt u op www.voedselbosglimmen.nl .
Het Voedselbos ligt aan de Meentweg 22A in Glimmen.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.