Activiteiten Groninger Landschap juni

Haren – Het Groninger Landschap organiseert ook de maand JUNI weer leuke activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden en nog meer leuks!

18 juni: Insecten-excursie op landgoed Ennemaborg. Samen met een gids wandelen in het bos en de weide bij Landgoed Ennemaborg. Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar insecten. Wat zijn insecten en welke soorten zijn er? Waar leven ze en hoe doen ze dat samen met soortgenoten en andere organismen. Helpen ze elkaar bijvoorbeeld nog een handje (of pootje)? Kom het mee ontdekken!

Start om 13.00 uur bij Bezoekerscentrum Ennemaborg (Koetshuis). Trek goede waterdichte schoenen aan en denk om bescherming tegen teken en de zon. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via de website.

18 juni: Slootjesexcursie Kropswolde. Leer met een schepnet het leven in de sloot kennen. Met emmer en schepnet zoeken we de sloot op. We gaan vissen naar beestjes die in het water leven. Met de zoekkaart kun je uitzoeken wat je hebt gevonden. Kikkervisjes, libellenlarven of misschien wel een waterkever!

Start om 14.00 uur vanaf parkeerkplaats De Leine, Meerweg 62a te Kropswolde. De wandeling is 2 km en geschikt voor kinderen van 6 – 14 jaar met ouderbegeleiding. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via de website.

18 juni: Openstelling Luchtwachttoren 701. Unieke kans! deze luchtwachttoren is uit oogpunt van veiligheid alleen onder begeleiding te bezoeken en dat doen we 5 keer per jaar. Kom je ook kijken?

Openstelling tussen 14.00 uur – 18.00 uur aan de Baron van Asbeckweg te Warfhuizen.

20 juni: De natuur ontwaakt, varen in de vroege ochtend. Wist je dat vogels rond zonsopgang heel actief zijn? Zij zingen dan het mooiste lied van de dag. Dat zou toch bijzonder zijn om mee te maken? Dat kan! Je kunt nu in de vroege ochtend met de fluisterboot meevaren over het Zuidlaardermeer.

Start om 06.00 uur vanaf Paviljoen De Leine te Kropswolde. Prijs voor beschermers € 6,00, niet beschermers betalen € 7,50. Kinderen tot 12 jaar € 2,50 en onder ouderbegeleiding welkom.

 

Info en aanmeldenInfo en aanmelden

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.