Nazomer activiteiten in Voedselbos te Glimmen

 

Na de zomerse regen is het Voedselbos weer groen. Met wat zon erbij en we kunnen met elkaar genieten van mooie nazomerse activiteiten. Zo kun je op vrijdag 6 oktober van 10:00 – 16:00 een workshop volgen over het planten en verwerken van Meerjarige Groenten en zijn er de maandelijkse rondleidingen op vrijdagmiddag 29 september en 27 oktober van 14:00 – 15:30. Of wil je gewoon zelf even rondlopen? Op woensdagen en vrijdagen staat het hek meestal open van 10:00 – 16:00uur. Je kunt dan rondwandelen, sfeer proeven of voor een donatie een tas met authentieke voedselbosproducten ophalen.

Workshop Meerjarige Groenten
Meerjarige groenten zijn heel interessant voor het voedselbos. Ze zijn één van de belangrijke lagen in het bos, maar hebben daarnaast vele andere functies in het systeem. Maar ze zijn ook geschikt voor kleine tuinen! Deze dag leer je over het hoe en waarom van meerjarige groenten: waarom zijn ze belangrijk en hoe je ze kunt toepassen in eigen tuin. Je leert talloze soorten kennen en je leert ook de praktijk van het aanplanten in het voedselbos.

Bijdragen aan de  creatie van dit Voedselparadijs?

Met een groot aantal vrijwilligers werken we hard aan de realisatie en toekomstbestendig maken van dit Voedselparadijs. Vind je dit een mooi project en wil je zo’n lokaal goed doel steunen? Doe dat dan via de website door te doneren voor de afbouw het Educatiecentrum of het vrijmaken van vierkante meters grond. Of heb je tijd om te investeren in en wil je meer leren over voedselbossen tijdens het werk in het groen, productie of rondleidingenteam. Mail dan naar contact@voedselbosglimmen.nl, kom een keer kennismaken en wordt vrijwilliger.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over acties en activiteiten vind je op onze website www.voedselbosglimmen.nl. Onder ‘Meld je aan’ kun je je opgeven voor bovenstaande activiteiten. De bijdragen voor activiteiten en producten komen voor 100% ten goede aan de ontwikkeling van Voedselbos te Glimmen. Mensen met een kleine beurs kunnen altijd vragen naar de mogelijkheden via contact@voedselbosglimmen.nl

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.