Informatiedag Begraafplaats Noordlaren 30 september

Zaterdag 30 september 2023, de Hoeksteen

Zaterdag 30 september van 10.00 tot 15.00 organiseert de Protestantse Gemeente Noordlaren-Glimmen een informatiedag in dorpshuis de Hoeksteen in Noordlaren. De begraafplaats is een belangrijke historische en waardevolle plek voor bezoekers en nabestaanden. Om deze plaats goed te kunnen beheren en onderhouden is het van belang dat we contact houden met bezoekers die voor de graven zorgen. Na verhuizing of vererving wordt de administratie van de begraafplaats niet altijd geïnformeerd, en missen we soms actuele contactgegevens.

Een aantal maanden geleden is een zoektocht gestart naar rechthebbenden van een aantal graven op de begraafplaats in Noordlaren. Er zijn al veel reacties gekomen op de geplaatste bordjes, zodat bij een heel aantal graven nu een contactpersoon vastgelegd is. Dit is zinvol voor het geval we willen overleggen bij eventuele schade en onderhoud van de monumenten.

We nodigen u van harte uit om op 30 september langs te komen als u vragen heeft, en we hopen in contact te komen met nog meer familieleden of rechthebbenden. Vragen die we niet ter plekke kunnen beantwoorden, noteren we om op een later tijdstip op te reageren.

Informatie over de begraafplaats en het strooiveld is ook altijd te vinden op onze website https://www.pkn-ng.nl, tevens is er een aparte website voor de begraafplaats op www.begraafplaatsnoordlaren.nl en het boek De ‘nieuwe’ begraafplaats, 1871-2021, van Friso Bavinck, ook te koop voor  EUR 13,50 op de informatiedag.

Vragen aan de beheerder zijn ook welkom op kosternoordlaren@pkn-ng.nl, en we hopen u op 30 september te zien, de koffie staat klaar!  Hanneke Ossenkoppele, beheerder begraafplaats.

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.