Wintergasten in de Kropswoldersbuitenpolder 4 november

 Doe je mee aan een mooie afwisselende najaarswandeling rondom de Kropswolderbuitenpolder van het Groninger landschap? Een stukje bos, een stukje over de dijk, een stuk over het fietspad. Ook bezoeken we de vogelkijkhut. We hopen op doortrekkers en wintergasten zoals brandganzen, kolganzen, slobeenden en wintertalingen. Ook roofvogels zijn actief in dit gebied, misschien zien we 1 van de zeearenden die in het gebied leven.

Start om 12.00 uur vanaf Waesingeweg te Kropswolde. Tip: rijd op de Waesingerweg bij de rotonde rechtdoor, de Strandweg op. De parkeerplaats is meteen na de rotonde aan de linkerkant. Trek stevige waterdichte schoenen aan, neem je verrekijker mee. Deelname is gratis, aanmelden kan via deze site. De tocht is 7 km.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.