Aanmelden: De KLM Flight Academy en Groningen Airport Eelde nodigen u uit voor de demonstratievlucht nieuwe vloot lesvliegtuigen

Als omwonende bent u van harte welkom op het buitenterrein van de KLM Flight Academy om één van de toestellen van hun toekomstige nieuwe vloot te ervaren. De KLM FA heeft deze nieuwe vloot van lesvliegtuigen, bestaande uit 14 Diamond-toestellen, aangeschaft en zal deze gefaseerd in 2024 in gebruik gaan nemen. Hiermee wordt de huidige vloot vervangen. De nieuwe toestellen zijn stiller en zijn schoner in hun uitstoot, zo vliegen deze toestellen bijvoorbeeld op loodvrije brandstof.

De afgelopen periode hebben wij bij diverse bijeenkomsten in de omgeving genoemd dat deze vloot een andere, positievere beleving zal geven, en dit laten wij u graag zelf meemaken. Ook heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen over het nieuw aan te vragen Luchthavenbesluit en de KLM Flight Academy.

U kunt zich aanmelden voor één van de twee zaterdagochtenden, namelijk op 25 november of 9 december a.s. Wees er snel bij, want er zijn vanuit de veiligheidsregels een beperkt aantal plekken beschikbaar, namelijk 100 per ochtend.

Programma en aanmelden.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.