2000 Groningse huishoudens bespaarden met energiecoach

Onlangs bereikte het aantal aanvragen voor energiecoaches in de gemeente Groningen een mijlpaal. Sinds de start van het duurzaamheidsplatform Duurzaam Groningen in 2022, zijn al 2000 aanvragen ontvangen. Dit aantal onderstreept de groeiende belangstelling van huishoudens voor het besparen van energie met behulp van de energiecoach.

Het winterse weer daagt ons uit om ons huis warm en gezellig te houden. En dat leidt regelmatig tot behoorlijk hogere energiekosten. Veel huishoudens komen daarom bij Duurzaam Groningen voor ondersteuning en advies over hoe je energiezuiniger kunt wonen.

concrete hulp
Met een team van deskundige energiecoaches, adviseurs én een energieklusser biedt Duurzaam Groningen naast advies ook concrete hulp. Door bijvoorbeeld materialen te plaatsen zoals radiatorfolie, radiatorventilatoren, ledlampen en tochtstrips. Het advies, de hulp én de materialen zijn gratis en leveren direct een besparing op de energierekening op.

Moeite met de gestegen energiekosten?
In de eerste drie weken van 2024 staat de teller alweer op bijna 170 aanvragen. Maar de gemeente is vastbesloten om nog meer gezinnen te helpen. Daarom roept Duurzaam Groningen iedereen die moeite heeft met de gestegen energiekosten op, een energiecoach aan te vragen en zo de eerste stap naar energiezuinig wonen te zetten. Inwoners kunnen op www.duurzaamgroningen.nl  meer informatie vinden een aanvraag doen.

Duurzaamheidsplatform
Duurzaam Groningen is hét duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen. Het is een platform voor en door inwoners van de gemeente. Op www.duurzaamgroningen.nl staat informatie over verduurzamen en energie besparen en ook kan men meedoen aan aantrekkelijke acties voor een duurzamer leven.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.