College stelt definitieve nota Zandwegen vast  

Op 16 januari 2024 heeft het college de definitieve nota Zandwegen vastgesteld onder voorbehoud van mogelijke wensen en bedenkingen van de gemeenteraad. De raad heeft aangegeven de nota Zandwegen te behandelen in de meningsvormende raad van woensdag 7 februari. Wil je inspreken? Kijk dan op de website van de gemeenteraad voor de mogelijkheden.

Om de zandwegen te beschermen en te behouden, beschrijven we in de nota maatregelen die er voor moeten zorgen dat de druk op de zandwegen niet toeneemt, maar dat het gebied wel toegankelijk blijft voor een ieder die er woont, werkt en van wil genieten. Dat betekent dat we recreatief autoverkeer willen ontmoedigen en – waar het kan – voorzieningen voor fietsers en wandelaars mogelijk maken. Verharding van een zandweg is uitgesloten.

Bron gemeente Groningen

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.