Mysterieuze vlucht van DHL vrachtvliegtuig zondagavond 10 maart

Afgelopen zondagavond 10 maart hoorden we rond 22.30 uur een groot vrachtvliegtuig boven Glimmen cirkelen. Het was de dagelijkse vlucht van DHL uit Leipzig in Duitsland met bestemming Schiphol. Vreemd genoeg was het toestel via noord Duitsland naar onze regio gevlogen. Hier daalde het toestel tot drie kilometer hoogte en vloog het toestel de aanvliegroute alsof het ging landen op Groningen Airport Eelde. De daling werd echter niet ingezet en het grote vliegtuig vloog op 10.000 voet (3 KM) een rondje boven Glimmen, Donderen, Assen, Zuidlaren, Glimmen en de stad Groningen. Vervolgens werd er op relatief lage hoogte en met lage snelheid doorgevlogen naar Schiphol. Het toestel was duidelijk hoorbaar en glimmen.net vroeg DHL waarom dit toestel deze afwijkende route vloog. De reactie van DHL: “Door last-minute schemawijzigingen moest de route voor de betreffende vlucht worden aangepast, waardoor er een afwijking ontstond van de reguliere route”.

Hiermee hebben wij helaas geen duidelijkeid gekregen over de reden van deze afwijkende vlucht.

Vluchtnummer: BCS21G
Registratie: OE-LYC
Land: Oostenrijk
Type: BOEING 767-300

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.