Demonstratie op Groningen Airport Eelde 20 april

Op zaterdag 20 april om 12:00 uur komt Extinction Rebellion in actie tegen Groningen Airport Eelde. De luchthaven lijdt jaarlijks bijna 5 miljoen verlies, is voor haar voortbestaan afhankelijk van miljoenensteun van provincies, zorgt voor veel hinder voor omwonenden en draagt aanzienlijk bij aan de stikstofuitstoot. Daarom eist Extinction Rebellion dat het vliegveld haar deuren sluit en dat de provincies hun miljoenensteun staken. Daarnaast eisen we van de EU dan wel de overheid dat zij belasting op kerosine gaan heffen. In de huidige klimaat- en ecologische crisis zijn dit noodzakelijke en urgente stappen willen we de aarde leefbaar houden.

Lees verder

 

Demonstratie Groningen Airport Eelde
20 april 2024

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.