Koningsdag Glimmen, komt allen!

 • 10:30 Start met koffie en wat lekkers
 • 11:00 Vrijmarkt en schminken door het LiMo-team
 • 11:00 Start Mountainbike tochten
 • 11:30 Jeu des Boules (door Sportdorp Glimmen)
 • 12:00 Bar open
 • 12:30 Versierde fietsen-optocht en prijsuitreiking
 • 12:30 Springkussens en activiteit LiMo-team
 • 13:00 BBQ, hotdogs en poffertjes
 • 14:00 Walking football (door Sportdorp Glimmen)
 • 14:30 Laser game
 • 16:00 Frituur open
 • 17:30 Kinderbioscoop
 • 20:00 Einde

Het belooft een fantastische en veelzijdige dag voor jong en oud te worden bij dorpshuis de Groenenberg. We trappen als vanouds af met onze eigen vrijmarkt*. Bij Linda en Moniek (het LiMo team) kunnen kinderen geschminkt worden en ze organiseren een leuke activiteit voor de allerkleinsten.  Nieuw dit jaar is een versierde fietsen-optocht voor en door de kinderen, met een verkiezing van de mooiste fiets door een heuse jury.

Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers kan er op groot scherm gekeken worden naar ‘de intocht’ van de Koninklijke familie in Emmen.

Ook dit jaar kan er weer op de mountainbike gesprongen worden voor een korte (ca. 20 km) of lange (ca. 45 km) route over de mooiste paadjes van onze omgeving. Lijkt het je leuk om op koningsdag kennis te maken met eens een ander soort sporten of bewegen? Ook dat is mogelijk! Sportdorp Glimmen organiseert deze middag twee activiteiten. De jeu des Boules-club organiseert een klein kennismakingstoernooi. Je speelt met een team van 2 of 3 personen. Iedereen is welkom, van jong tot oud. Opgeven kan in je eentje, met zijn tweeën of drieën t/m woensdag 24 april op mailadres: degroenenberg@gmail. com. Jeu des boules-ballen zijn beschikbaar. Vanaf 14:00 uur tot ongeveer 15:30 uur wordt er een walking voetbal demonstratie partij georganiseerd, waarvoor je nadrukkelijk wordt uitgenodigd om mee te doen. Graag uiterlijk zondag 21 april aanmelden bij Mark van Splunder: 06-21412151.

Kinderen kunnen de hele middag hun lol op op de springkussens en de wat oudere jeugd kan meedoen aan een spannende pot lasergamen. Daarna lekker bijkomen bij de kinderbioscoop in de Groenenberg. Tussendoor is er natuurlijk allerlei lekkers te koop om de buikjes gevuld te houden en er zijn mooie prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin. Er worden ter plekke loten verkocht, zodat u mee kunt dingen naar de geweldige prijzen die onze lokale ondernemers beschikbaar stellen. Dit wil je niet missen!

We duimen voor droog weer, hopelijk zelfs een lekker voorjaarszonnetje erbij. We hopen jou/jullie/u in grote getale te mogen verwelkomen op zaterdag 27 april bij de Groenenberg! *geen verkoop van eet-/drinkwaren.

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.