Maai geen gras in mei voor meer biodiversiteit!

Duurzaam Groningen vraagt inwoners van de gemeente Groningen om in mei hun gras niet te maaien en hiermee meer biodiversiteit te krijgen. Zij steunt hiermee het landelijke initiatief ‘Maai Mei Niet’.

Ook de gemeente zelf doet mee. Uit ervaring van voorgaande jaren bleek dat er op plekken waar in de maand mei minder gemaaid werd, er meer bloemen bloeien en meer verschillende planten en dieren voorkomen, dan op plekken waar vaker gemaaid werd.

Wethouder Natuur en Ecologie, Kirsten de Wrede: “Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo’n zestig procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer. Je kunt er ook voor kiezen om niet alles te maaien, of niet alles tegelijk, dat helpt ook enorm,” sluit de Wrede af.

Verkeersveiligheid staat voorop. Daarom maaien ze op sommige plekken wel in mei. Ook wordt het gras rondom speelvoorzieningen gemaaid. Vanaf juni gaat de gemeente stapsgewijs terug naar hun gebruikelijke maaimethode.

Inwoners die meer willen weten over ‘Maai Mei Niet’ kunnen daarvoor terecht op de website van Duurzaam Groningen www.duurzaamgroningen.nl, het duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.